7 redenen waarom voedselverpakkingen van karton worden gemaakt
Kartonnen voedselverpakkingen hebben de toekomst!
Voeding en voedselverpakkingen hebben een lange weg afgelegd sinds de dag dat leveranciers boombladeren gebruikten om goederen in te verpakken en te vervoeren. Verpakkingen spelen een belangrijke rol bij het beschermen van voedsel tegen schade en verontreinigingen tijdens het vervoer. Bekijk enkele redenen waarom moderne kartonnen consumentenverpakkingen ervoor zorgen dat uw maaltijden gezond, smakelijk en veiliger zijn dan ooit tevoren.
1. Kartonnenverpakking beschermt onze producten
Verse groenten en fruit kunnen honderden kilometers afleggen voordat ze bij uw plaatselijke supermarkt arriveren. Hoewel landbouwgewassen dankzij hun huid en schil een ingebouwde bescherming bieden, moeten leveranciers vaak waken voor beschadiging wanneer goederen door distributeurs en winkels worden verspreid. Karton, dat in de 19e eeuw voor het eerst werd gebruikt als voering voor hoge hoeden, is uitgegroeid tot de voorkeursverpakking voor het vervoer van vers voedsel. De geschiktheid om kartonnen dozen te recyclen ontmoedigt herhaaldelijk gebruik, wat de kans op kruisbesmetting verkleint.
2. Een kartonnenverpakking voorkomt geknoei

3. Een kartonnen verpakking verlengt de houdbaarheid van voedsel
Goed behandelde, papieren en van papier afgeleide verpakkingen zoals karton fungeren als een barrière tegen zuurstof en waterdamp, twee elementen die het vroegtijdig bederven van voedsel bespoedigen. Door verpakte producten de zuurstof te ontnemen kan papier de schimmel- en bacteriegroei remmen en helpt het voedsel het uiterlijk en smaak langer te behouden. Er zijn diverse kartonsoorten verkrijgbaar die voedselveilig zijn én biologisch afbreekbaar. Kijk voor meer informatie op onze website: duurzame verpakkingen
4. Een kartonnen verpakking kan helpen om voedsel krachtig te verhitten
Als uw klant weinig tijd heeft kan hij met ingevroren maaltijden een snelle hap op tafel zetten. Hoewel veel van deze gerechten worden geleverd in bakjes die in de magnetron kunnen worden verwarmd, kunnen producten die karton met susceptor gebruiken (ringen op basis van zilveraluminium) effectiever de magnetronenergie absorberen, warmte verspreiden en de interne voedseltemperatuur verhogen om bacteriën te helpen elimineren.
5. Kartonnen verpakking helpt mensen met allergie te informeren
De hoge kwaliteit van druktechnieken op voedselverpakkingen heeft er voor gezorgd ervoor dat voedingsinformatie, ingrediënten en andere gegevens kunnen worden weergegeven en gelezen door consumenten. Scherp en duidelijk printen op karton geeft mensen met voedselallergieën ook duidelijke en beknopte informatie over mogelijke allergenen – informatie die erg belangrijk kan zijn.
6. Het gebruik van karton met voedsel is gereglementeerd

7. Karton kan een aseptische omgeving creëeren
In de afgelopen jaren hebben bederfwerende kartonnen verpakkingen de voorkeur van fabrikanten en consumenten. (Denk aan de dozen met soep die u ziet in plaats van blikjes.) Bij dit proces worden papieren materialen gesteriliseerd door middel van een verwarmd waterstofperoxidebad. Nadat het waterstofperoxide is verwijderd, gaat gepasteuriseerd voedsel de steriele verpakking in. Voedingsmiddelen die vroeger snel bedierven, zoals in blokjes gesneden tomaten, vlees en recepten op basis van zuivel, kunnen nu maximaal zes maanden smakelijk blijven.
Drukkerij Van der Louw heeft veel ervaring opgebouwd in het verpakken van voeding, zowel droog, vet, diepvries en gekoeld. Voor elk product bekijken we welke soort karton nodig is en kunnen we u voorbeelden laten zien van reeds geproduceerde verpakkingen.
We nodigen u graag uit in onze showroom in Berkel en Rodenrijs.
Meer info over bedrukte voeding of voedselverpakkingen?
Maak een afspraak, of vul ons contactformulier in:


