Wilt u op uw bedrukte verpakkingen besparen?

Om op uw bedrukte verpakkingen of doosjes te besparen is de eerste vraag gaat het over een klein of een groot aantal. Bij kleine aantallen is het materiaal minder belangrijk dan bij grotere aantallen. Bij een klein aantal zijn vooral de opstart- en instelkosten belangrijk. Voor het maken van een verpakking van karton is een stansmes nodig, die de vorm van de verpakking bepaalt. Door gebruik te maken van standaardmaten kan op de stansmeskosten bespaard worden. Een ruime verzameling standaardmaten met foto voor bedrukte doosjes en verpakkingen kunt u vinden op www.doosjeopmaat.nl

Besparen op verpakkingen door combineren opdrukken

besparen op bedrukte doosjes en verpakkingen door het combineren van verschillende opdrukkenEen andere manier om te besparen is door het combineren van verschillende opdrukken in één opdracht in plaats van per opdruk te bestellen. Afhankelijk van de grootte van de verpakking worden de verpakkingen vaak met meerdere tegelijk gedrukt. Daardoor kost het maken van meerdere opdrukken relatief weinig. Omdat het totaal aantal doosjes door het combineren van de opdracht toeneemt, zullen de kosten per doosje dalen.

Besparen op de prijs door een groter aantal te bestellen

Bij een groter aantal bedrukte doosjes of verpakkingen gaat de prijs per doosje snel omlaag. De totale kosten van het gebruikte karton en materiaal gaan omhoog, maar de instelkosten blijven gelijk. Op het karton is op verschillende manieren te besparen. Afhankelijk van de kartonsoort kan er vanaf 1.000 of 2.500 kg karton op maat bij de fabriek besteld worden. Doordat het karton op maat is, zal er minder karton gebruikt worden. Op maat besteld of op aanmaak besteld karton heeft een langere levertijd dan standaardmaten en specificaties. Het is daarom belangrijker om op tijd te bestellen.

Besparen op uw verpakking door een andere kartonsoort

Bij een groter aantal bedrukte doosjes of verpakkingen is er door een ander merk karton te kiezen te besparen op uw bedrukte verpakking. Er zijn A-merken en B-merken karton. Een B-merk is vaak wat voordeliger, maar in minder specificaties verkrijgbaar dan een A-merk. Daarnaast heeft een A-merk vaak meer certificaten voor bijvoorbeeld voedselveiligheid zoals Isega of biologische afbreekbaarheid omdat certificeren prijzig is. Er kan tint verschil zitten tussen de verschillende merken kartonsoorten en ook het oppervlak, zoals gladheid en glans, of tint binnenzijde, kan anders zijn. Vrijwel elke kartonsoort die in Nederland verkrijgbaar is, is PEFC of FSC gecertificeerd.

Diverse papiersoorten van verpakkingenDoor te kiezen voor een bepaalde kartonsoort is het mogelijk om met een lager gramsgewicht een net zo stevig doosje te krijgen als van een andere kartonsoort met een hoger gramsgewicht. Zo is duplexkarton met creme achterzijde, GC2, vaak steviger dan duplexkarton met een witte achterzijde, GC1. Daardoor kan je nog meer op de materiaalkosten besparen. Bij een groter aantal is het belangrijk dat het doosje goed past en liefst zo klein mogelijk is. Soms kan minder dan één cm verschil betekenen dat de prijs aanzienlijk omlaag kan.

Wel of geen venster in uw verpakking

Doosjes met transparant vensterfolieEen andere keuze die van invloed is op de kosten van een verpakking is het al of niet kiezen voor een venster. Het voorzien van folie van een venster is relatief prijzig, maar het kan wel noodzakelijk zijn om het product beter te kunnen verkopen. Een venster zonder folie heeft minder invloed op de prijs.

Sleeves

Sleeve om doosjeDoor gebruik te maken van sleeves, kunt u voor relatief lage kosten doosjes een ander uiterlijk geven. Een sleeve is een strook bedrukt karton waar wij vouwlijnen in rillen en de uiteinden aan elkaar lijmen. Met een bedrukte sleeve kunt u zonder hoge kosten het uiterlijk van uw verpakking aanpassen aan een nieuw of ander product of voor een speciale actie, zoals Valentijnsdag of Kerst. Bij bijvoorbeeld schuifdoosjes biedt dit een goede optie.
 

Besparen op de handling van uw verpakking

Soorten doosjes en bodemsluitingenAls laatste is de handling die een verpakking nodig heeft om gevuld te worden met het product een belangrijke overweging om voor een bepaald type doosje te kiezen. Het doosje kan relatief iets duurder zijn, maar als daardoor de handling en het verdere logistieke proces voordeliger wordt, kan dat toch de beste keuze zijn.
Zo is een doosje met autolock bodem sneller te vullen dan een doosje met zweedse bodem of 2 klepjes, terwijl de maat en de functie van het doosje identiek is.

 

Info:

Wilt u meer informatie of u kunt besparen op uw bedrukte doosjes of verpakkingen of een goede offerte, stuur dan vrijblijvend een e-mail.

 

Maak een afspraak, of vul ons contactformulier in:

    Uw naam (verplicht)

    Uw email (verplicht)

    Onderwerp

    Uw bericht