DOOSJE MET VENSTER OP MAAT

Van Stichting Molens aan de Kralingse Plas kregen wij het verzoek om een cadeauverpakking te ontwerpen met een nostalgische uitstraling. In de verpakking moest een venster komen waarin drie busjes specerijen te zien zijn.

In de molens De Ster en De Lelie worden nog regelmatig op ambachtelijke wijze specerijen gemengd en gemalen. Dit gebeurt op windkracht met de oude werktuigen in de molen. Door het rustige en eenvoudige maalproces behouden de specerijen heel goed hun aroma.
De Ster en De Lelie bij de Kralingse Plas in Rotterdam-Kralingen zijn de enige nog werkende snuif- en specerijenmolens.

 

voorbeeld van een doosje op maat laten maken, specerijen

De Ster is oorspronkelijk uit 1829 en is twee keer herbouwd na brand. De Lelie is uit 1777 en nog in originele staat.
Bij voldoende wind zijn de molens ook in bedrijf. De molenaars geven u graag uitleg over de productie van snuiftabak, het malen van specerijen en de werking en geschiedenis van de molens.

De nostagische sfeer van het malen moest de verpakking ook uitstralen, dus is onze ontwerpafdeling aan de slag gegaan met natuurlijke achtergronden zoals schoolbord, oud hout, roestige spijkers, een lettertype uit een vroegere periode en een venster met bijpassende hoeken.

voorbeeld van een doosje op maat laten maken, ambachtelijke, duurzame specerijen

Vrijwilligers doen klein onderhoud aan de molens en geven rondleidingen in De Ster in groepjes van maximaal 15 personen, wat ongeveer een uur duurt. (informeer voor actuele Covid-19 info)
De bouw van een nieuw bezoekerscentrum naast De Ster is begonnen. Het bouwproces kunt u volgen op snuifmolens.nl/centrum.

Veel mensen zullen bij bijvoorbeeld specerijen of kruiden niet bedenken om dit als cadeau aan iemand te schenken, totdat ze de originele nostalgische verpakking tegenkomen en zo op het idee worden gebracht. Het is weer eens wat anders dan een fles wijn!

Stichting Molens aan de Kralingse Plas
Plaszoom 322, 3062CL Rotterdam
Tel: 06 23894146 • info@snuifmolens.nl

voorbeeld van doosje op maat laten maken, speculaaskruiden
 

Waarom een doosje op maat laten maken?

Een doosje op maat laten maken heeft meerdere voordelen; zo kunt u in plaats van een een normale/praktische verpakking een speciale cadeauverpakking laten maken met dezelfde afmetingen, maar met als grote verschil dat het een toegevoegde waarde geeft aan het product.

Wanneer producten strak in een verpakking moeten zitten en er geen mogelijkheid is voor opvulling, vanwege bijvoorbeeld een venster, kunt u bij ons een doosje op maat laten maken.
Bij een verpakking op maat is het raadzaam om het product wat er in komt naar ons te sturen, zodat we een blanco model kunnen maken welke precies aansluit op uw product. Dit model krijgt u toegezonden ter controle.

Pas na goedkeuring van het model gaan we over tot het maken van een stansmes.

Drukkerij Van der Louw verzorgt het gehele traject van idee tot eindproduct.

 

Originele cadeauverpakkingen

Drukkerij Van der Louw heeft al veel cadeauverpakkingen mogen maken in de meest uiteenlopende vormen en maten.
Onze onwerpers denken met u mee over de praktische mogelijkheden en stevigheid van het karton. Indien nodig brengen we extra aanpassingen in het interieur van de verpakking aan om uw producten zo goed mogelijk te beschermen.

 

voorbeeld van een doosje op maat laten maken, cadeauverpakkingen

 

One -Stop-Shopping

Wij verzorgen ook het drukwerk van uw etiketten, gebruiksaanwijzingen, flyers, brochures en winkelmateriaal. Dit ‘one-stop-shopping’, het volledige traject van A tot Z, kunnen wij voor u verzorgen. Drukken, stansen, vouwen en plakken van de op maat gemaakte doosjes, uw producten voorzien van een etiket én de producten inclusief een eventuele gebruiksaanwijzing in de doosjes verpakken.
Ook de ‘omdozen’, de grote doos waar de kleinere in gaan kunnen wij leveren. De dozen worden snel en op tijd bij u afgeleverd. Hoe makkelijk kan het zijn!

 

voorbeeld van een doosje op maat laten maken, cadeauverpakking

 

Kwaliteit en eenheid productlijn

Het consequent doorvoeren van huisstijlkleuren en het gebruik van hetzelfde karton is essentieel voor een professionele uitstraling van uw productlijn. Als er meerdere producten zijn in uw productlijn of er worden op een later moment nieuwe toegevoegd, is het belangrijk dat er geen kleur- en kwaliteitsverschillen zijn. Op het moment dat diverse van uw producten naast elkaar staan, moeten deze eenheid uitstralen. Kleur- of kwaliteitsverschillen zijn daarom niet acceptabel.
Onze drukkers drukken met hoogwaardige apparatuur en controleren met een constant kunstmatig daglicht de drukkleuren met meetapparatuur. Daarnaast bewaren wij drukvoorbeelden, zodat bij een herhaalorder of een opdracht in dezelfde productlijn, de kwaliteit constant is. Op deze wijze zal uw productverpakking uit een eerdere levering hetzelfde eruitzien als bij een latere levering.

 

Meer info over een doosje op maat laten maken?

Maak een afspraak, of vul ons contactformulier in:

    Uw naam (verplicht)

    Uw email (verplicht)

    Onderwerp

    Uw bericht