Wat is MVO?

MVO staat voor maatschappelijk verantwoord ondernemen. De Rijksoverheid helpt bedrijven die hulp nodig hebben bij maatschappelijk verantwoord ondernemen.

Maatschappelijk verantwoord ondernemen betekent dat bedrijven verantwoordelijkheid (willen) dragen voor maatschappelijke problemen zoals luchtvervuiling, klimaatverandering, arbeidsomstandigheden of vergrijzing. MVO begint met dat bedrijven proberen deze problemen niet groter te maken. Ondernemers die een stap verder gaan, streven ernaar een bijdrage te leveren aan het oplossen van deze problemen.

Papieren-tassen, Papieren-tas, Milieuvriendelijke tas, Milieuvriendelijke-tassen, KBij Drukkerij Van der Louw maken wij al jaren veel milieuvriendelijke verpakkingen. Een duurzame verpakking, gemaakt van karton, is na gebruik al goed recyclebaar. Zo kunnen wij uw verpakking maken van karton dat gemaakt is van gerecycled duurzaam materiaal. Er is tegenwoordig wit sulfaatkarton dat zo goed van kwaliteit is dat het bijna niet te onderscheiden is van karton dat niet gerecycled is. Dit karton is zelfs voedselveilig.
Ook tassen maken wij van wit of bruin milieuvriendelijk Kraftpapier.
 

Overheid stimuleert bedrijven met MVO te starten

Steeds meer bedrijven zien de noodzaak en voordelen van MVO. Zij houden rekening met de effecten van hun bedrijfsvoering op mens, milieu en maatschappij. Bijvoorbeeld door energie te besparen, afval te scheiden of gehandicapten in dienst te nemen.

De Rijksoverheid stimuleert MVO op de volgende manieren:

 • De Transparantiebenchmark. Elk jaar laat de Rijksoverheid 500 verslagen van bedrijven over hun MVO-activiteiten onderzoeken. Het bedrijf dat het hoogst eindigt op de Transparantiebenchmark ontvangt een prijs: De Kristal.
 • De overheid stimuleert de ontwikkeling van duurzame producten door zelf duurzaam in te kopen. Zo hebben veel ministeries alleen nog maar biologische producten in de bedrijfsrestaurants.
 • De overheid heeft MVO Nederland opgericht. Dit is de nationale kennis- en netwerkorganisatie op het gebied van MVO. Hier kunnen bedrijven terecht die duurzamer willen ondernemen.

 

Belangen van de samenleving

Hoe weet je nou of je maatschappelijk verantwoord bezig bent? Dat is niet zo makkelijk te zeggen, want de maatschappij verandert voortdurend en er wordt steeds iets anders verwacht van bedrijven. Wat vandaag geaccepteerd wordt, is morgen taboe, en wat we in Nederland normaal vinden, is in Brazilië of China vreemd. MVO-richtlijnen kunnen helpen, maar vooral het voortdurend afstemmen van bedrijfsbeslissingen op de belangen van de maatschappij is uiteindelijk het belangrijkste kenmerk van MVO.

Milieuvriendelijke verpakkingen

Drukkerij Van der Louw produceert zo duurzaam mogelijk. Zo gebruiken wij plantaardige inkten, drukken vrijwel alcohol vrij en komt het merendeel van ons personeel op de fiets naar het werk of werkt thuis. Daarnaast gebruiken wij groene stroom, onze verlichting is energiezuinig en het waterverbruik hebben wij sterk gereduceerd. Al het papier en kartonafval wordt door een recycling bedrijf opgehaald om weer nieuw papier of karton van te maken.
 

Aan de slag

Maatschappelijk verantwoord ondernemen komt er dus op neer dat je als bedrijf werkt op een manier die door de maatschappij verantwoord gevonden wordt. Dat betekent dat ondernemers die maatschappelijk verantwoord ondernemen, steeds bewust op zoek zijn naar manieren om hun bedrijf te verbeteren.
 

Afbreekbare materialen

Biodegradable verpakkingen zijn gemaakt van materiaal dat zonder problemen zal vergaan in de natuur. Het is biologisch afbreekbaar. Daardoor zal het niet jarenlang rondzwerven en voor allerlei problemen zorgen zoals bij veel plasticsoorten. Bepaalde kartonsoorten zijn daar voor gecertificeerd, zoals het door ons gebruikte Kraft karton. Als er een grotere kans bestaat dat uw verpakking in de natuur terecht komt, zoals een verpakking van blikjes drinken, etenswaren of snacks, is het te overwegen om hier extra rekening mee te houden. Met een duurzame verpakking spaart u de natuur.

Duurzame verpakking, kraft verpakking, kartonnen bakjes, kleine kartonnen doosjes, verpakking op maat, doosje, doosjes bedrukken, bedrukte doosjes, kleine doosjes, doosje maken van karton, doosje maken
 
 

Meer info over onze milieuvriendelijke producten?

Maak een afspraak, of vul ons contactformulier in:

  Uw naam (verplicht)

  Uw email (verplicht)

  Onderwerp

  Uw bericht