Bedrukte doos op maat gemaakt

Wij maken snel voor u uw bedrukte doos op maat voor uw product. Omdat wij zelf de doosjes drukken, stansen en plakken kunnen wij u goed adviseren en snel leveren.  Wij maken een template en stansvorm op maat voor uw doos. Een tekening of template voor uw bedrukte doos op maat kunnen wij vaak binnen 1 werkdag sturen. Stuur uw product op en wij kunnen het doosje precies passend maken. Eventueel kunnen wij een blanco model maken zodat u voordat alles gemaakt wordt kan kijken hoe het doosje past en bevalt.

Doordat wij veel dozen maken, hebben wij ruim 850 standaard maten beschikbaar. Deze kunt u met foto vinden op Doosjeopmaat.nl. Zit het formaat van de doos die u zoekt in de lijst beschikbare standaardmaten doosjes, dan kunnen we uw doosje efficiënter en sneller leveren.

doos met los deksel op maat bedrukte-doosjes.nl voor kaartjes in full color bedrukt spel doos Maurits
doos met vast deksel op maat bedrukt

Hoe bepaal je de maat van een doos

Om de maat van een doos te bepalen zijn er verschillende methodes. Elke  doos heeft een binnen- en een buitenmaat. Normaliter is de opgegeven maat de binnenmaat. Een doos van vouwkarton, golfkarton of omplakt karton heeft vooral voor de buitenmaat een andere berekening.

Hoe bepaal je de binnenmaat van een doosje

Een doosje wordt meestal een paar mm groter dan het product. Anders kan je het product er niet in- of uithalen.
Een doosje voor bijvoorbeeld een klein flesje cosmetica is meestal 2 a 3 mm groter dan het flesje. Dus als het flesje 30 mm doorsnede is en 97 mm hoog, dan worden de zijdes 32 a 33 mm en de hoogte 100 mm. Het is minder storend indien het doosje iets hoger is dan het flesje. Het is wel vervelend indien het doosje te ruim is. Dan gaat het flesje rammelen. Indien je toch een ruimere doos wilt vanwege de uitstraling of dat er dan meer ruimte is voor de opdruk, een bijsluiter of om meerdere flesjes of producten in 1 doosje te doen, is het mogelijk om een interieur te maken die de producten op hun plaats houdt. Bijvoorbeeld als het flesje 65 mm doorsnede en de doos 10 x 10 cm is.

Bij een doosje voor een spel kaarten, bijvoorbeeld een schuifdoos of een doosje met los of vast deksel, is de binnenmaat rondom 3 a 5 mm groter dan de kaarten. Dus indien de kaarten 58 x 88 zijn, dan zal de binnenmaat van het doosje 63 x 93 mm worden. Bij kaarten van 80 x 120 mm is het doosje 85 x 125 mm. De hoogte wordt bepaald door het aantal kaarten. Het karton dat wij voor kaarten bedrukken is ongeveer 0.4 mm dik. Je wilt graag dat de stapel kaarten onder de rand van het doosje uitkomt. Dus als er 50 kaarten in een spel zitten, dan zou de hoogte minimaal 22 a 23 mm worden.
Het is minder erg indien het doosje hoger is, zolang het maar geen centimeters meer wordt. Bij grotere aantallen kaarten kan de stapel ook in 2 of meer kleinere stapels verdeeld worden. Door een opstaand randje of een interieur kunnen er vakken in het doosje gemaakt worden. Indien het belangrijk is dat het doosje met de post verzonden kan worden kan dat helpen.

Wij kunnen een passend doosje op de gewenste maat maken. Stuur het product op en wij vervaardigen de template en stanstekening en eventueel een blanco of bedrukt model. Er is dan nog geen stansmes nodig. U kan dan zien of het doosje past en bevalt, voordat alle bedrukte doosjes gemaakt worden.

Hoe bepaal je de buitenmaat van een doosje

De buitenmaat van een doosje bepaal of bereken je aan de hand van de binnenmaat. Vouwkarton is ongeveer 0,4 tot 0,6 mm dik. De buitenmaat is net iets groter dan de binnenmaat.
Bij dozen van golfkarton is het verschil tussen binnen- en buitenmaat groter. Enkelgolfkarton is ongeveer 1,7 mm dik. Aan alle zijdes komt er ongeveer 2 mm bij. Dus als de binnenmaat van een doosje van golfkarton 7 x 7 x 10 cm is, dan wordt de buitenmaat 7,4 x 7,4 x 10,4 cm. Bij een doos met vaste klep van golfkarton kan de buitenmaat in de breedte al gauw 8 mm groter zijn. Bijvoorbeeld een brievenbusdoosje met binnenmaat 310 x 220 x 28 mm zal als buitenmaat ongeveer 318 x 226 x 30 mm hebben.
Het karton van een omplakt of hard doosje is ongeveer 2 mm dik. Bij een omplakte doos met los deksel is de buitenmaat 9 a 10 mm groter dan de binnenmaat. Dus als de binnenmaat van en doosje met los deksel 150 x 110 x 30 mm is, dan zal de buitenmaat ongeveer 160 x 120 x 34 mm zijn.
Indien het doosje in een verzenddoosje met de post mee gaat is de maximale hoogte van de buitenmaat rond de 27 mm. Indien het doosje in 1 keer met de post verzonden gaat worden, moet de hoogte van de buitenmaat onder de 32 mm blijven. De maximale buitenmaat van brievenbuspost bij PostNL is 38cm lang, 26,5 cm breed en 3,2 cm hoog. De minimale maat is 14 x 9 cm.
Een andere overweging om de buitenmaat van een doos aan te passen kan zijn de maat van omdozen. Een paar mm verschil kan betekenen dat er veel meer of minder doosjes met uw product in de omdoos passen.
Door het maken van een blanco of bedrukt model kan de buitenmaat met zekerheid worden opgemeten.
Wij helpen u graag met het maken van een passend doosje voor uw product.

Bedrukte dozen voor uw product

De bedrukte productverpakkingen en doosjes die wij maken zijn geschikt om allerlei producten in te verpakken, zoals bonbondoosjes, golfballendoosjes, doosjes voor cosmetica flesjes, tubes en potjes, medicijndoosjes, speldozen of spelkaartendozen en nog veel meer. Het doosje kan speciaal gemaakt worden voor in de vriezer of koeling. De doosjes kunnen voorzien worden van een venster met of zonder folie of een interieur en eventueel een eurosleuf of eurolock om het doosje op te kunnen hangen in een winkel. Het zijn dozen op maat voor uw product.

Referenties

Materiaalsoorten bedrukte dozen

De dozen kunnen gemaakt worden van verschillende materiaalsoorten. De meeste doosjes maken wij van vouwkarton. Dat geeft een mooi drukresultaat, is relatief voordelig en heeft een korte levertijd. Wij kunnen doosjes maken van bijvoorbeeld wit, glanzend of mat, of door en door bruin kraft karton.
Daarnaast kunnen de doosjes gemaakt worden van golfkarton. Golfkarton is stevig en vooral bij grotere dozen, zware inhoud of bij speciale toepassingen geschikt. Wij gebruiken enkelgolfkarton en extra stevig dubbelgolfkarton.
De dozen kunnen ook gemaakt worden van omplakt karton, ook wel harde doosjes of rigid boxes genoemd. Daarbij wordt het drukwerk eerst op vellen gedrukt en daarna op stevig 2 mm dik karton geplakt, voordat er dozen van gemaakt worden. Dit geeft een hoge kwaliteit doos, maar is ook prijzig. Een goed voorbeeld is de doos voor een puzzel of een spel of een magneetdoos.

Bibliotheek standaardmaten doos op maat

Een standaardmaat doosje is voordelig en efficiënt. Vind in onze bibliotheek snel ruim 800 maten dozen met foto. Staat uw maat er niet bij, bel of mail ons voor meer info of kom langs in onze showroom te Berkel en Rodenrijs, vlakbij Rotterdam, Delft, Den Haag en Zoetermeer.

Voorbeelden bedrukte dozen op maat

bedrukt doos bruin kraft karton met venster op maat recyclebaar karton in zwart
bedrukt bloemboldoosje op maat met autolock bodem
doos op maat gemaakt voor steen bedrukt met 2 klepjes
bedrukte doosjes met venster in full color tasdoosje stand up pouch

Vul onderstaand formulier in voor info voor uw bedrukte doos op maat

  Uw naam (verplicht)

  Uw email (verplicht)

  Onderwerp

  Uw bericht

  Wij hebben onder andere dozen gemaakt voor:

  ABN-Amro, gemeentes Helmond, Losser en Midden Delfland, Greetz, Het Kröller-Müller museum, ING, KPN, Linda, Panasonic, Phlips, PostNL, Qmusic, Talpa en veel klanten uit België en Frankrijk.