Bedrukte doosjes worden gemaakt in 4 stappen. Allereerst moet de maat en het soort doosje bepaald worden. Daaruit komt een passend template of stanstekening. In dit template wordt het ontwerp en de layout van het doosje gemaakt. Daarna wordt de opdruk gedrukt op het karton. Na een droogtijd wordt het karton gestansd op een grote stansmachine. Als laatste wordt het doosje gelijmd of inelkaar gevouwen.

Een digitaal ontwerp maken

doosje ontwerpen, hoe ontwerp ik een doosje, voorbeeld ontwerp doosje pdf templateGaat u zelf de bedrukking van een doosje ontwerpen en digitaal als PDF bestand aanleveren, dan ontvangt u van ons de template of stanstekening waar alle vouw- en snijlijnen van het doosje in staan. Dit template kan in een aparte laag in uw opmaakprogramma Indesign of Illustrator geplaatst worden. Zo kunt u exact het ontwerp aanpassen aan het template en precies de snij en rillijnen volgen van het doosje.
Kijk op onze Pinterestpagina naar de honderden voorbeelden om inspiratie voor uw ontwerp op te doen.

Print de tekening even uit, zodat u deze kunt uitsnijden en vouwen. Dan is meteen duidelijk wat de voor en achterkant is en welke teksten eventueel ondersteboven geplaatst moeten worden. Kijk bijvoorbeeld waar de lijmrand uitkomt bij een doosje. Bij voorkeur komt deze niet in het zicht.
De barcode van uw product kunt u zelf maken en in het ontwerp op het doosje plaatsen. Een handige online barcodegenerator is www.terryburton.co.uk Gebruik en download alleen de EPS versie voor het beste resultaat.
Bij twijfel kunt altijd eerst een ’test’bestand naar ons mailen, zodat wij kunnen kijken of u op de goede weg bent. Kijk ook naar onze tips.
Wij kunnen ook de opmaak van uw verpakking verzorgen. Onze ontwerpers hebben vele jaren ervaring en helpen u graag!
 

Het bedrukken van het doosje

hoe maak ik een doosje voor voedsel, voedselgeschikt doosje. doosje voor voedsel, doosjeBij Drukkerij Van der Louw werken we met moderne machines die aan de hoogste eisen voldoen. Uw doosjes worden op een groot drukvel gedrukt en beoordeeld met meetapparatuur onder een constant kunstmatig normlicht.
Bij grote zwarte vlakken is het raadzaam om, behalve 100% zwart, ook 50% cyaan toe te voegen om een diepere zwarting te verkrijgen.
Wij kunnen de doosjes met persvernis behandelen, zodat de opdruk beter beschermd is. Vooral met zware opdrukken met vlakken is dit aan te raden. Persvernis kan zowel mat, zijdeglans als hoogglans zijn.
Een andere optie is het aanbrengen van laminaat. Laminaat beschermt het doosje nog beter en kan zowel mat, glanzend als Soft Touch en High Scratch zijn.

Voor voedselgeschikte doosjes kunnen wij diverse behandelingen aanbieden, afhankelijk waar het doosje voor gebruikt gaat worden. Verpakkingen voor in de koeling of diepvries hebben andere eigenschappen nodig dan een doosje hagelslag of wijngums. Vocht, vet, direct of indirect contact van het voedsel met het doosje zijn doorslaggevend bij de beslissing welk materiaal wij u aanraden.
 

Stansen en afwerken van het doosje

doosjes maken, doosjes vervaardigen, hoe maak je een doosje, voorbeeld stansmesNadat eerst een digitale tekening is gemaakt en een testmodel om te controleren of het doosje aan de eisen voldoet, gaan we over tot het maken van een stansmes. Een stansmes is een houten plank waarin een scherpe strook metaal is bevestigd die exact de vorm heeft van de digitale tekening.

Het op maat snijden (stansen) en het aanbrengen van de vouwlijnen (rillijnen) en eventuele perforatielijnen (bijv. tearstrips) vinden plaats in één bewerking op de stansmachine met behulp van een stansmes. Daarbij worden ook de overtollige tussenstukjes uit het karton gedrukt, zoals bij de kleppen of een venster.

snijmachine, hoe worden doosjes gemaakt, doosje maken, doosje laten maken

Nadat de vorm gedeeltelijk uit het papier is gestanst worden de doosjes schoongesneden op de snijmachine waar ze volledig loskomen van het grote drukvel. Vervolgens worden de dan nog platte dozen gevouwen en geplakt. Grote aantallen gaan op de vouw-plakmachine. De klant hoeft ze daarna alleen nog maar uit te vouwen om het product er in te doen.

Totaalservice: U kunt de productie van de dozen en de fulfillment op één adres laten afhandelen. Wij kunnen de geplakte dozen ook voor u opzetten, afvullen, dichtplakken en verpakken in ‘omdozen’, zodat u rechtstreeks aan de afnemers kunt verzenden!


hoe maak je een doosje, drukpers verpakkingen en doosjes
 

Wat voor sluiting voor de boven- en onderzijde?

bedrukte-doosjes-sluitwijze voorbeeld doosje met sluiting voor en achter zijdeWilt u de bovenzijde aan de voor- of achterkant laten aansluiten en wilt u twee klepjes of een Zweedse bodem voor uw bedrukte doosjes? Allemaal zaken waar wij u in kunnen adviseren. Op YouTube hebben wij een korte uitleg gegeven over een ‘Zweedse bodem’ en een ‘autolock bodem’.
De bovenzijde van een doosje kan aan de voorzijde of de achterzijde worden opengemaakt. Op de foto kunt u het verschil zien; bovenzijde zit aan achterzijde vast en bovenzijde zit aan voorzijde vast.
Bij vragen of twijfel kunt u altijd vrijblijvend om advies vragen of bezoek onze showroom.

 

Welke maten doosjes zijn er beschikbaar?

voorbeeld van een doosje in onze bibliotheek met standaard maten doosjesVoor doosjes waar wij al een stansmes voor hebben, betaalt u geen stansmeskosten. Inmiddels hebben wij honderden standaard maten in ons systeem staan waar u uit kunt kiezen.

We hebben een online bibliotheek gemaakt met bij elke maat een foto, zodat meteen duidelijk is om wat voor soort doosje het gaat. Het geeft ook een goed beeld van wat er allemaal mogelijk is en of uw ideale doosje al beschikbaar is.

Staat uw maat er niet bij en wilt u een doos op maat, dan krijgt u vooraf een prijsopgaaf van de stansmeskosten. Wij maken eerst een model op het juiste papier, zodat u de verpakking kunt testen met het product wat er in verpakt gaat worden.

 

Meer info over doosjes maken?

Maak een afspraak, of vul ons contactformulier in:

    Uw naam (verplicht)

    Uw email (verplicht)

    Onderwerp

    Uw bericht