Een digitaal ontwerp maken

doosje ontwerpen, hoe ontwerp ik een doosje, voorbeeld ontwerp doosjeGaat u zelf de bedrukking ontwerpen en digitaal als PDF bestand aanleveren, dan ontvangt u van ons eerst een stanstekening welke in een aparte laag in uw opmaakprogramma Indesign of Illustrator er overheen geplaatst kan worden. Zo kunt u exact de snij en rillijnen volgen van het doosje.
Kijk op onze Pinterestpagina naar de honderden voorbeelden om inspiratie voor uw ontwerp op te doen.

Print altijd eerst de tekening zelf even uit, zodat u deze kunt uitsnijden en vouwen. Dan is meteen duidelijk wat de voor en achterkant is en welke teksten eventueel ondersteboven geplaatst moeten worden.
Ook de barcode kunt u zelf maken en in het ontwerp plaatsen. Een handige online barcodegenerator is www.terryburton.co.uk en download alleen de EPS versie.
Bij twijfel kunt altijd eerst een ‘test’bestand naar ons mailen, zodat wij kunnen kijken of u op de goede weg bent. Kijk ook naar onze tips.
Wij kunnen uiteraard ook de opmaak van uw verpakking verzorgen. Onze ontwerpers hebben reeds vele jaren ervaring en helpen u graag!
 

Het bedrukken van het doosje

hoe maak ik een doosje voor voedsel, voedselgeschikt doosje. doosje voor voedsel, doosjeBij Drukkerij Van der Louw werken we met moderne machines die aan de hoogste eisen voldoen. Uw doosjes worden op een groot drukvel gedrukt en beoordeeld met meetapparatuur onder een constant kunstmatig daglicht.
Bij grote zwarte vlakken is het raadzaam om, behalve 100% zwart, ook 50% cyaan toe te voegen om een diepere zwarting te verkrijgen.
Wij kunnen uw doosjes ook met persvernis behandelen, zodat vingerafdrukken niet zo snel zichtbaar zijn op doosjes met donkere kleuren en de inkt niet kan afgeven.

Voor voedselgeschikte doosjes kunnen wij diverse behandelingen aanbieden, afhankelijk waar het doosje voor gebruikt gaat worden. Verpakkingen voor in de koeling hebben andere eigenschappen nodig dan een doosje hagelslag of wijngums. Vocht, vet, direct of indirect contact van het voedsel met het doosje zijn doorslaggevend bij de beslissing welk materiaal wij u aanbieden.
 

Stansen en afwerken van het doosje

doosjes maken, doosjes vervaardigen, hoe maak je een doosjeNadat eerst een digitale tekening is gemaakt en een testmodel, om te controleren of het doosje aan de eisen voldoet, gaan we over tot het maken van een stansmes. Een stansmes is een houten plank waarin een scherpe strook metaal is bevestigd die exact de vorm heeft van de digitale tekening.

Het op maat snijden (stansen) en het aanbrengen van de vouwlijnen (rillijnen) en eventuele perforatielijnen (bijv. tearstrips) vinden plaats in één bewerking op de stansmachine met behulp van een stansmes. Daarbij worden ook de overtollige tussenstukjes uit het karton gedrukt, zoals bij de kleppen of een venster.

snijmachine, hoe worden doosjes gemaakt, doosje maken, doosje laten maken

Nadat de vorm gedeeltelijk uit het papier is gestanst worden de doosjes schoongesneden op de snijmachine waar ze volledig loskomen van het grote drukvel. Vervolgens worden de dan nog platte dozen met de hand gevouwen en geplakt. Grote aantallen gaan op de vouw-plakmachine. De klant hoeft ze daarna alleen nog maar uit te vouwen om het product er in te doen.

Totaalservice: U kunt de productie en de fulfillment op één adres laten afhandelen. Wij kunnen de geplakte dozen ook voor u opzetten, afvullen, dichtplakken en verpakken in ‘omdozen’, zodat u rechtstreeks aan de afnemers kunt verzenden!

 

hoe maak je een doosje
 

Wat voor sluiting voor de boven- en onderzijde?

bedrukte-doosjes-sluitwijzeWilt u de bovenzijde aan de voor- of achterkant laten aansluiten en wilt u twee klepjes of een Zweedse bodem voor uw bedrukte doosjes? Allemaal zaken waar wij u in kunnen adviseren. Op YouTube hebben wij een korte uitleg gegeven over een ‘Zweedse bodem’ en een ‘autolock bodem’.
De bovenzijde van een doosje kan aan de voorzijde of de achterzijde worden opengemaakt. Op deze tekeningen kunt u het verschil zien; bovenzijde zit aan achterzijde vast en bovenzijde zit aan voorzijde vast.
Bij vragen of twijfel kunt u altijd vrijblijvend om advies vragen.

 

Welke maten doosjes zijn reeds beschikbaar?

maten doosjeVoor doosjes die wij al eerder geproduceerd hebben, betaalt u geen stansmeskosten. Inmiddels hebben wij honderden standaard maten in ons systeem staan waar u uit kunt kiezen.

We hebben een online bibliotheek gemaakt, met een foto bij elke maat, waar u rustig doorheen kunt bladeren, zodat meteen duidelijk is om wat voor soort doosje het gaat.

Staat uw maat er niet bij en wilt u een doos op maat, dan krijgt u vooraf een prijsopgaaf van de stansmeskosten. Wij maken eerst een model op het juiste papier, zodat u de verpakking kunt testen met het product wat er in verpakt gaat worden.

 

Meer info over doosjes maken?

Maak een afspraak, of vul ons contactformulier in:

Uw naam (verplicht)

Uw email (verplicht)

Onderwerp

Uw bericht