Chocoladeverpakkingen in alle vormen

Wie houdt er nou niet van een lekker stukje chocolade of een bonbon? Wanneer deze traktatie in een mooi doosje zit proef je de smaak al eigenlijk voordat je het in je mond stopt. Vooral vrouwen worden blij van een stukje chocolade in een speciale verpakking. Omdat iedereen eerst kijkt naar deze verpakking voordat een aankoop gedaan wordt, staan hier de vijf meest bijzondere chocoladeverpakkingen.

 

Design 1: Chocolade kubus

We beginnen met een kubus met vier verschillende soorten chocolade. Door de bruine kleur van de kubus weet je eigenlijk direct al dat er chocolade in de verpakking zit. Een vrij simpel, maar zeer goed uitgevoerd en strak design dat zeker niet zou misstaan in hippe koffiehuizen.

chocoladeverpakkingen

 

Design 2: Is het een taart?

Hieronder staat een mooi ontwerp van een taart-achtige constructie gevuld met heerlijke bonbons. Elke laag van de taart is een apart doosje vol met chocolade. Een mooi idee waarvan elk vrouwenhart zal smelten.

Chocoladeverpakking 2

 

Design 3: Een zakje vol met goud

In een tijd waar de portemonnee nog niet bestond werd geld en goud vaak in een zakje gewikkeld met een touwtje er omheen. En dat is precies wat de ontwerper Ramon Morató hier heeft nagebootst. Het zakje bevat namelijk chocolademunten met Caribische rum. Een speciaal ontwerp wat eigenlijk de volwassen versie van de sinterklaas chocolademunten is.

Chocoladeverpakking 3

 

Design 4: Bonbons in een container

Een simpel kartonnen bedrukte bonbondoosje op maat, maar met een erg aansprekende print. Op voorhand is zeker niet duidelijk wat er verstopt zit in deze zeecontainer, en dat maakt het extra spannend. Door de bovenkant van de container te openen wordt het duidelijk dat deze vol zit met heerlijke bonbons.

Chocoladeverpakking 4

 

Design 5: Chocolade met de post

Ook in Hongarije houden ze van speciale chocoladeverpakkingen. Designer Lila Tóth uit Budapest ontwierp in 2011 deze ‘chocolade brief’ inclusief de ouderwetse kaarsvet zegel. De achterkant van de verpakking ziet er uit zoals een ansichtkaart. Of het een praktische manier is om chocolade te verzenden valt te betwisten, maar speciaal is het zeker.

Chocoladeverpakking 5