Oprichter van Openlab Hubert Mooren: “Het was een flink gepuzzel om de verzenddoosjes en kaartjes voor het zelftestpakket te ontwikkelen waarin drukkerij Van der Louw ons uitstekend heeft begeleid.”

Openlab, ontwikkelt en verkoopt zelftests voor SOA (Chlamydia en Gonorroe). Een zelftestpakket dat een wordt verstuurd in een verzenddoosje bestaat uit een informatiedoos, een retourbox en twee bijsluiters, waarvan er een is voorzien van een code voor het later online opvragen van de uitslag.

verzenddoosjes Zelftestpakket informatiedoos, een retourbox en twee bijsluiters

 

Ontwikkeling verzenddoosjes

Bij de ontwikkeling van de verzenddoosjes moest Openlab met veel zaken rekening houden, zoals de eisen van de transporteur – de doosjes moeten door de brievenbus kunnen – maar ook met de kwaliteit van de doosjes om de betrouwbaarheid en anonimiteit van de zelftests te garanderen aan de klanten . Hubert vervolgt verder:  “Prijstechnisch was het ook interessant om met drukkerij Van der Louw zaken te doen en bovendien leveren ze ook nog eens heel snel.”

 

Transport- en kwaliteitseisen verzenddoosjes

De doosjes moeten tegen een stootje kunnen (in de retourbox gaat een transportbuisje waarin de sample wordt gedaan), bepaalde afmetingen hebben en licht van gewicht zijn. Dat vergde heel wat denkwerk en drukkerij Van der Louw heeft hierin adequaat geadviseerd. Eigenaar Wim van der Louw heeft verschillende drukproeven gemaakt om te kijken of het karton goed was gesneden en de vouwlijnen klopten zodat de informatiedoos en retourbox in elkaar pasten en konden worden opengeslagen. Wim liet bovendien allerlei handige voorbeelden van ontwerpen zien in de showroom. “Je begrijpt wel,” zegt Hubert, “ we hebben heel wat keren de drukkerij in Berkel en Rodenrijs bezocht, want zo iets kun je gewoon niet alleen vanuit kantoor in Rotterdam doen.”

 

verzenddoosjes voor SOA zelftestkit

Veel in de publiciteit

Openlab verkoopt de zelftests via hun eigen webshop en via apotheken en GGD ’s.  Zij zijn van mening dat dit aanbod past in de tijd waarin er behoefte is aan anonimiteit en gemak en iedereen veel online koopt. Onderzoek heeft aangetoond dat het aantal SOA-gevallen nog steeds stijgt vooral onder jongeren van dertig jaar en jonger. Deze zelftests hebben maatschappelijk heel wat tongen losgemaakt en de landelijke pers heeft dit mede opgevoerd. In de toekomst is het ook mogelijk om zelftests te bestellen voor drugs en HIV. Vooral in de verslavingszorg worden deze tests gebruikt.

 

 

 

 

Wilt u meer informatie over verzenddoosjes?

Maak een afspraak, of vul ons contactformulier in:

    Uw naam (verplicht)

    Uw email (verplicht)

    Onderwerp

    Uw bericht