Tove Elfferich won met haar afstudeerproject aan de TU Eindhoven de Social Design Talent Award 2015. Met een deel van het gewonnen geld ontwierp ze met haar bedrijf studio TOOV het sociaal  project ‘Let’s BUURT!’ brievenbusdoosjes voor vluchtelingen en Eindhovenaren.

Introductie Dutch Design Week

Tove wil graag met dit onderzoeksproject voor de gemeente Eindhoven vraag en aanbod van vluchtelingen en Eindhovenaren met elkaar verbinden. Ze wilde kijken of dit brievenbusproject aansloeg en de Dutch Design Week (DDW) 2016 leek haar bij uitstek de plek om te kijken of dat ook zo was.”

 

brievenbusdoosjes Tove Elfferich

brievenbusdoosjes Tove Elfferich

Uitgebreide informatie op doosjeopmaat.nl

Drie weken voor de DDW week is zij op zoek gegaan naar een drukker die het ontwerp van de brievendoosjes met sleufje en klepje kon maken. Na gegoogle kwam ze al snel bij drukkerij Van der Louw uit. Niet alleen vanwege de goede prijs-kwaliteitverhouding maar ook vanwege de handige en uitgebreide weergave van voorbeelddoosjes en stanstekeningen op hun website: doosjeopmaat.nl. “Ik had het gevoel dat ze veel ervaring hebben en dat beeld klopt”.

Leveren ook goede service

Nadat de stanstekening was gemaakt heeft Tove vanwege tijdsdruk geen proefdruk meer laten maken. Op basis van goed vertrouwen heeft ze de doosjes door drukkerij Van der Louw laten vervaardigbrievenbusdoosjes geopenden. “En de brievenbusdoosjes zijn zeer geslaagd! Drukkerij Van der Louw heeft ook zeer goede service verleend. Om aan de levertijd te voldoen hebben ze vlak voor de DDW de eerste 1500 exemplaren geleverd en daarna volgde al snel de rest.”


Verder uitrollen


Nu het ontwerp tijdens de DDW goed is ontvangen gaat Tove het onderzoekproject verder uitrollen in de wijk. De bedoeling is dat de brievendoosjes fysiek worden opgehangen in de wijk, bijvoorbeeld bij de buurtsuper en op bomen en lantaarnpalen. Tove: ““De vluchtelingen die naar Nederland komen moeten hier helemaal opnieuw beginnen en zitten vol met vragen. Ze zoeken contact met mensen voor antwoorden. Het project is een soort experiment waar het meer gaat om het proces dan om de uitvoering. Ik ben benieuwd wat er gaat gebeuren als de brievenbus fysiek in de wijk wordt geplaatst. Wat doet de wijk met de brievenbussen? Wat zal de reactie van de wijkbewoners zijn? Ik hoop voor de zomer meer te weten.”

Wilt u meer informatie over brievenbusdoosjes ?