Papieren- en kartonnen voedselverpakkingen hebben de toekomst!

Voedselverpakkingen hebben een lange weg afgelegd sinds de dag dat leveranciers boombladeren gebruikten om hun goederen in te verpakken en te vervoeren. Verpakkingen spelen een belangrijke rol bij het beschermen van voedsel tegen schade en verontreinigingen tijdens het vervoer. Bekijk enkele redenen waarom moderne kartonnen consumentenverpakkingen ervoor te zorgen dat uw maaltijden gezond, smakelijk en veiliger zijn dan ooit tevoren.

1. HET BESCHERMT ONZE PRODUCTEN
oedselverpakkingen, verpakkingen voor voedsel, voedselgeschikte verpakkingen, verpakking, verpakking tomatenVerse groenten en fruit kunnen honderden kilometers afleggen voordat ze bij uw plaatselijke supermarkt arriveren. Hoewel landbouwgewassen dankzij hun huid en schil een ingebouwde bescherming bieden, moeten leveranciers vaak waken voor beschadiging wanneer goederen door distributeurs en winkels worden verspreid. Karton, dat in de 19e eeuw voor het eerst werd gebruikt als voering voor hoge hoeden, is uitgegroeid tot de voorkeursverpakking voor het vervoer van vers voedsel. De geschiktheid om kartonnen dozen te recyclen ontmoedigt ook herhaaldelijk gebruik, wat de kans op kruisbesmetting kan verkleinen.

2. HET VOORKOMT GEKNOEI
voedselverpakkingen, verpakkingen voor voedsel, voedselgeschikte verpakkingen, verpakking, verpakking, cholodade verpakkingAls je ooit hebt geprobeerd te verhullen dat je een doos met koekjes voor het avondeten hebt geopend, dan weet je dat het niet gemakkelijk is. Moderne verpakkingen maken gebruik van een zorgvuldige balans tussen dichtheid en kleefkracht van het karton, zodat elke poging om bij de inhoud te komen duidelijk zichtbaar zal zijn. Hoewel het je misschien niet kan helpen om te jokken over het open maken van een doos, het voorkomt geknoei met het product terwijl in de winkel ligt.

verpakkingen voor voedsel, voedselgeschikte verpakkingen, voedingverpakking.jpg3. HET VERLENGT DE HOUDBAARHEID VAN UW VOEDSEL
Goed behandelde, papieren en van papier afgeleide verpakkingen zoals karton fungeren als een barrière tegen zuurstof en waterdamp, twee elementen die het vroegtijdig bederven van voedsel bespoedigen. Door verpakte producten de zuurstof te ontnemen kan papier de schimmel- en bacteriegroei remmen en helpt het voedsel het uiterlijk en smaak langer te behouden. Er zijn diverse papier- en kartonsoorten verkrijgbaar die voedselvriendelijk zijn én biologisch afbreekbaar. Kijk voor meer informatie op onze website: duurzame verpakkingen

verpakkingen met susceptorfolie, sleeve met susceptorfolie voor magnetron.png4. HET KAN HELPEN BEVROREN VOEDSEL KRACHTIGER TE VERHITTEN
Als u weinig tijd heeft kunt u met vooraf ingevroren maaltijden een snelle hap nemen. Hoewel veel van deze gerechten worden geleverd in bakjes die in de magnetron kunnen worden verwarmd, kunnen producten die karton met susceptor gebruiken (ringen op basis van zilveraluminium) effectiever de magnetronenergie absorberen, warmte verspreiden en de interne voedseltemperatuur verhogen om bacteriën te helpen elimineren.

voedselverpakkingen, voedselgeschikte verpakkingen, verpakking, verpakking chocolade5. HET HELPT MENSEN MET ALLERGIE TE INFORMEREN
De opkomst van druktechnieken op voedselverpakkingen heeft er voor gezorgd ervoor dat een grote verscheidenheid aan voedingsinformatie, ingrediënten en andere gegevens eenvoudig kunnen worden weergegeven en gelezen door consumenten. Scherp en duidelijk printen op papier geeft mensen met voedselallergieën ook een duidelijke en beknopte informatie over mogelijke allergenen – informatie die moeilijk te lezen was of moeilijk te vinden was slechts een paar jaar geleden.

6. HET GEBRUIK MET VOEDSEL IS GEREGLEMENTEERD
verpakkingen voor voedsel, voedselgeschikte verpakkingen, verpakking.jpgTegenwoordig worden de delen van papieren verpakkingen die in contact komen met voedsel gereguleerd door de Voedsel- en Warenautoriteit om ervoor te zorgen dat gevaarlijke hoeveelheden van verschillende stoffen niet terecht komen in voedsel tijdens goedgekeurd gebruik. Een voorbeeld is slagerspapier: goedgekeurd slagerspapier van voedingskwaliteit wordt als veilig genoeg beschouwd om in contact te komen met vlees en gevogelte. Kinderartsen raden ook aan om voedingsmiddelen zoals boterhammen in vetvrij papier in plaats van plastic in te pakken om blootstelling aan chemicaliën zoals ftalaten tot een minimum te beperken.

7. HET KAN EEN ASEPTISCHE OMGEVING CREËREN
In de afgelopen jaren hebben bederfwerende papieren verpakkingen de voorkeur van fabrikanten en consumenten. (Denk aan de dozen met soep die u ziet in plaats van blikjes.) Bij dit proces kunnen papieren materialen worden gesteriliseerd door middel van een verwarmd waterstofperoxidebad. Nadat het waterstofperoxide is verwijderd, gaat gepasteuriseerd voedsel de steriele verpakking in. Voedingsmiddelen die vroeger snel bedierven, zoals in blokjes gesneden tomaten, vlees en recepten op basis van zuivel, kunnen nu maximaal zes maanden smakelijk blijven.

 

Drukkerij Van der Louw heeft inmiddels veel ervaring opgebouwd in het verpakken van voeding, zowel droog, vet en gekoeld. Voor elk product bekijken we welke soort karton of nabehandeling nodig is en kunnen we u voorbeelden laten zien van reeds geproduceerde verpakkingen.
We nodigen u graag uit in onze showroom in Berkel en Rodenrijs.

 

Meer info over voedselverpakkingen?

Maak een afspraak, of vul ons contactformulier in:

    Uw naam (verplicht)

    Uw email (verplicht)

    Onderwerp

    Uw bericht