‘Als je lang genoeg wacht wordt het vanzelf weer mode’

Dat geschiedenis zich herhaald, is te zien in veel verpakkingen en reclame-uitingen. De basic uitstraling van verpakkingen die zelfs bij luxe artikelen gebruikt wordt is een enorm succes en de trend zet zich voort.

verpakking ontwerpen, retro fonts, trends 2018, design 2018, doosje ontwerpen, doosje design

Met het juiste font wordt de consument meegenomen naar de sfeer van de jaren zestig, vijftig of nog langer geleden. Een tijd waar alles eenvoudig, makkelijk en relaxed was, of leek. De producten waren simpel en degelijk; u krijgt precies wat u verwacht voor uw geld.

Natuurlijk is niet elk product geschikt om op deze manier te verpakken of aan te prijzen, maar het zorgt voor een frisse verandering in de monotone uitstraling in de schappen van de winkel.
Veel fonts zijn gratis te downloaden op internet en voor sommige moet betaald worden.

Voor designers zijn het interessante tijden en een wake-up call dat je altijd de trends moet blijven volgen voordat de klant aan je neus voorbij schiet.
De ontwerpers bij Drukkerij Van der Louw zijn geabonneerd op vakbladen en bezoeken regelmatig beurzen om up-to-date te blijven met de laatste ontwikkelingen op verpakkingsgebied.

verpakking ontwerpen, retro fonts, trends 2018, design 2018, doosje ontwerpen

Wij adviseren om eens in de vijf jaar uw verpakking onder de loep te nemen, maar soms neemt de markt zo’n snelle wending, dat eerder restylen gewenst is. Een logo restylen kan ook in etappes, zodat de consument kan wennen aan de verandering en niet per abuis een ander product uit het schap pakt omdat deze uw logo en verpakking niet meer herkend. Een consument beslist in slechts een paar seconden, dus er is geen ruimte voor twijfel.

verpakking ontwerpen, retro fonts, trends 2018, design 2018, doosje ontwerpen, doosje design, doosje bedrukken.jpg

Dat branding en restyling een serieuze business is heb ik zelf ondervonden toen Grolsch zijn bruine bierflesje omruilde voor een groene. Ik was er écht van overtuigd dat het bier lekkerder smaakte in deze groene heldere fris-uitziende fles!
Inmiddels hebben we reeds tientallen verpakkingen mogen restylen voor klanten met uiteenlopende producten.

duurzame verpakking, duurzame verpakkingen, duurzaam ontwerp.jpg

Informeer vrijblijvend naar de mogelijkheden van het ontwerpen van een nieuwe verpakking. Het is de moeite waard! Onze ervaren medewerkers kunnen u adviseren en voorbeelden laten zien van de mogelijkheden.

 

Meer informatie over nieuwe verpakking ontwerpen?

Maak een afspraak, of vul ons contactformulier in:

    Uw naam (verplicht)

    Uw email (verplicht)

    Onderwerp

    Uw bericht